Europese gasimporteurs geven zich stilletjes over aan Rusland en beginnen hun gas in ROEBEL te kopen… terwijl de economische oorlogssancties van het Westen rampzalig terugslaan

europese-gasimporteurs-geven-zich-stilletjes-over-aan-rusland-en-beginnen-hun-gas-in-roebel-te-kopen…-terwijl-de-economische-oorlogssancties-van-het-westen-rampzalig-terugslaan

12-05-22 03:10:00,

Toen het Russische leger Oekraïne binnentrok en Vladimir Poetin zijn militaire doelstellingen daar bekend maakte, lieten de Europese leiders de situatie snel escaleren door ingrijpende economische en banksancties tegen het Russische volk uit te vaardigen. Deze sancties veroorzaakten een domino-effect van onbedoelde gevolgen in heel Europa en het Westen, schrijft Lance D Johnson.

De Verenigde Staten, Canada en Europa vormden een hard, “verenigd front” tegen Rusland, maar naarmate hun handelsoorlog tegen Rusland escaleerde, werden de bevoorradingsketens bedreigd en stegen in het hele Westen de prijzen van waardevolle grondstoffen. De Europese leiders spraken vanaf het begin grote taal tegen Vladimir Poetin, en stelden loze eisen zonder dat zij veel invloed konden uitoefenen. Rusland reageerde op de sancties door te eisen dat vijandige naties in het Westen voor Russische energieleveranties met goud of Russische roebels zouden betalen. Vladimir Poetin noemde Europa’s bluf en legde de kwetsbaarheden van het Westen bloot.

Europese kopers van gas betalen nu voor energie in Russische roebels, waardoor Rusland zich gesterkt voelt

Nu heeft het hoofd van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, bevestigd dat Europese kopers van gas voor energie in Russische roebels betalen. Draghi zegt nu dat “de meeste gasimporteurs” rekeningen in roebels bij Gazprom hebben geopend en zich bij de Russische eisen hebben neergelegd. De ene na de andere Europese gaskoper overtreedt de sancties van de EU tegen Rusland, terwijl de harde taal van het Westen niet meer wordt dan een echo van zwakheid. De reservevaluta van de wereld – de Amerikaanse dollar – krijgt daarbij een historische klap, nu Rusland de petrodollar omzeilt.

Het Westen geeft zich stilletjes over aan Rusland, nu het Kremlin olie en kunstmest als hefboom over het Westen heeft. Tegelijkertijd dreigt het Biden-regime meer Amerikaanse wapens en militair materieel (tot een waarde van 20 miljard dollar) naar Azov te sturen, de nazi-regimenten die in Oekraïne vechten. Dit is hetzelfde nazi-regimenten dat anti-tank raketten kreeg via een gecoördineerde wapenoverdracht op de Amerikaanse ambassade in Kiev, Oekraïne. Dit is hetzelfde Azov-regiment dat de afgelopen acht jaar training van Westerse instructeurs heeft gekregen. Niet alleen hebben de sancties van de V.S. averechts gewerkt, maar hun wanhopige militaire alliantie met het nazistische Azov-regiment heeft onschuldige Oekraïense mensen alleen maar verder in gevaar gebracht.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: