EZAZ.NL:ㅤDocu: ‘Revealing Ukraine’, waarmee Oliver Stone hete oorlog wilde voorkomen

ezaz.nl:ㅤdocu:-‘revealing-ukraine’,-waarmee-oliver-stone-hete-oorlog-wilde-voorkomen

12-05-22 04:00:00,

Met zijn politiek georiënteerde documentaires wil filmmaker Oliver Stone de machten en krachten achter veel conflicten en machtige instituties laten zien. In films als ‘Salvador’ (1986), ‘Natural Born Killers’ (1994), ‘South of the Border’ (2009) laat Stone op zeer gedetailleerde wijze de werking zien van historische gebeurtenissen en figuren die in de westerse media niet populair zijn. De film ‘Commandante (2002) handelt over Fidel Castro van Cuba. Later (2017) zou Stone ook Vladimir Poetin interviewen. Dit keer laten we hier een door de grote social media geboycotte documentaire ‘Revealing Ukraine’ uit 2019 zien.

De documentaire ‘Revealing Ukraine’ is een vervolg op ‘Ukraine on fire‘ dat zich concentreert op de aanloop tot de Maidan-opstanden en de krachten die daarbij een rol hebben gespeeld. De film neemt de kijker mee terug naar de tijd waarin Oekraïne bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 zich eenzijdig zelfstandig verklaarde. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met het land dat de ‘graanschuur’ van Europa en destijds de Sovjet-Unie was. Ook leverde het kolen voor de Sovjet-industrie, maar produceerde ook hoogwaardige goederen als ruimteraketten, vrachtwagens, treinen en zelfs vliegdekschepen.

Als gevolg van het door corruptie geplaagde land verlieten sinds 1991 zo’n 8 miljoen Oekraïners het land, de huidige vluchtelingen niet meegerekend. (Bron: De Andere Krant). De westerse machten onder aanvoering van de Verenigde Staten grepen de chaos van het jonge zelfstandige land aan om hun stempel te drukken op de ontwikkelingen.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: