Ministerie steenwallen

ministerie-steenwallen

imago0157780874h.jpg

Hannes P. Albert/IMAGO

Hub voor de terreuroorlogen van Washington: Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein (2 mei)

Duizenden mensen zijn de afgelopen jaren wereldwijd het slachtoffer geworden van de Amerikaanse droneoorlog. Hier zou de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Rijnland-Palts een beslissende rol spelen bij de real-time controle van Amerikaanse gevechtsdrones, “waarmee tot op de dag van vandaag extralegale moorden worden gepleegd”, zoals vredesactivist Hermann Theisen vrijdag in een interview met junge Welt zei. Theisen, lid van de DFG-VK (Deutsche Friedensgesellschaft – Vereinigte KriegsdienstgegegnerInnen) en activist in de campagne “Stop Ramstein Air Base”, probeert al meer dan een jaar te achterhalen welke kennis de regering van minister-president Maria Luise Dreyer (SPD) en haar minister van Justitie Herbert Mertin (FDP) hebben over de scharnierfunctie van de Amerikaanse luchtmachtbasis in de Amerikaanse drone-oorlog.

Maar Theisen is tot nu toe op een muur van stilzwijgen gestuit, en daarom heeft hij een klacht ingediend bij de administratieve rechtbank van Mainz. Op 12. Moge de zaak gehoord worden. In zijn rechtszaak beroept Theisen zich op de bepalingen van de transparantiewet van de deelstaat Rijnland-Palts,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: