Tot de laatste druppel

tot-de-laatste-druppel

1 Kopie.jpg

Oliver Killig/zb/dpa

“Vrede via onderhandelingen absoluut onmogelijk” – Ursula von der Leyen bij de begroeting, februari 2019

“Wij willen dat Oekraïne deze oorlog wint” Met deze woorden presenteerde de Duitse voorzitter van de EU-Commissie, Ursula von der Leyen, woensdag het zesde sanctiepakket sinds het begin van de oorlog. In de heersende Duitse opvattingen veronderstelt de overwinning van Oekraïne niet alleen de militaire nederlaag van Rusland, maar ook de onvoorwaardelijke overgave van dat land. Von der Leyen onderstreepte dit uitdrukkelijk door processen aan te kondigen tegen “alle oorlogsknechten van het Kremlin”. “We weten wie je bent en je zult ter verantwoording worden geroepen.” Het dreigement omvat alle belangrijke politici van het land, inclusief president Vladimir Poetin – net zoals het een onderhandelde vrede absoluut uitsluit.

Dit is herkenbaar Von der Leyen’s bedoeling, zelfs als Oekraïne moet sneuvelen in het proces. Dat de voorzitter van de Commissie spreekt voor de ongeveer 450 miljoen burgers van de EU of zelfs voor de regeringen van de meeste lidstaten met dit maximalistische oorlogsdoel,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: