V.S. halen tarwe uit Oekraïne – Door oorlog verscheurd land gedoemd tot hongersnood

vs.-halen-tarwe-uit-oekraine-–-door-oorlog-verscheurd-land-gedoemd-tot-hongersnood

12-05-22 12:26:00,

In ruil voor wapens en illusoire vooruitzichten om lid van de “Europese familie” te worden, veroordeelt het regime in Kiev zijn eigen bevolking tot een aanhoudende voedselcrisis. Na het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne hebben de Russische strijdkrachten de toegang tot de vitale Oekraïense zeehavens in de Zwarte Zee geblokkeerd. Vóór de oorlog werd maandelijks ongeveer 5 miljoen ton via de Zwarte Zee verscheept. Een van de belangrijkste goederen die uit Oekraïne werden uitgevoerd waren graangewassen voor Europa, bericht Southfront.org.

Dit werd een nieuw voorwendsel om Rusland ervan te beschuldigen de voedselcrisis in het Westen uit te lokken. Een korte analyse van het beleid van het regime in Kiev en van de door de Verenigde Staten en de Europese landen aangekondigde besluiten voorspelt echter een al lang geplande hongersnood in Oekraïne.

De Amerikaanse president Joe Biden probeerde de Amerikanen gerust te stellen dat er geen voedselcrisis dreigt in het land, omdat het graan gemakkelijk uit het door oorlog verscheurde Oekraïne kan worden gehaald. Hij beweerde dat er 20 miljoen ton graan in Oekraïne ligt, en dat nu de kwestie van de uitvoer daarvan wordt opgelost. Volgens hem zal dit helpen om de wereldvoedselprijzen omlaag te brengen.

Op 11 mei heeft de Europese Commissie zich gebogen over een strategie waarin technische en bureaucratische initiatieven aan de orde komen om de verscheping van plantaardige oliën, maïs en tarwe, enkele van de belangrijkste exportproducten van Oekraïne, te bespoedigen, zeiden mensen die bekend zijn met de besprekingen tegen Bloomberg.

Europa is van plan de gewassen uit te voeren per spoor, aangezien de zeehavens geblokkeerd worden door de Russische Zwarte Zeevloot. Het probleem is dat de exportcapaciteit van de spoorwegen gering is. De producten van Oekraïne hebben ook te maken met een groot aantal fytosanitaire maatregelen en quota’s voor het vervoer over land, die de doorvoer door de verschillende lidstaten naar hun eindbestemming bemoeilijken, meldden de bronnen van Bloomberg.

Dit zijn de voornaamste problemen die de EU zo spoedig mogelijk wil oplossen.

Intussen worden in de Moldavische haven Giurgiulesti aan de Donau reusachtige colonnes graanvervoerders gesignaleerd. Honderden vrachtwagens voeren graan uit van het grondgebied van Oekraïne naar de landen van de EU.

“Dit doet me denken aan 1941,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: