Wat staat ons te wachten? De voedingsindustrie luidt de noodklok – hongersnood vanaf 2023 

wat-staat-ons-te-wachten?-de-voedingsindustrie-luidt-de-noodklok-–-hongersnood-vanaf-2023 

12-05-22 05:03:00, Foto: Niki Vogt De voedselprijzen stijgen en stijgen. Wie de bonnetjes van zijn wekelijkse routineboodschappen bijhoudt, kan de inflatie al een jaar lang zien, en al een kwart jaar lang – zelfs vóór 24 februari, de Russische inval in Oekraïne – kan hij een prijsstijging volgen die eerst langzaam ging, maar nu steeds sneller en dramatischer wordt. Zelfs de discountgigant Aldi heeft ongeveer twee weken geleden sommige van zijn prijzen met 30 tot 50 procent verhoogd. En een ander alarmerend verschijnsel: de schappen zijn nu niet alleen dunner gevuld, voor sommige producten blijven zij herhaaldelijk dagenlang helemaal leeg, schrijft Niki Vogt.

Een aankoop van eind 2021, die toen nog rond de 100 euro kostte, is nu bij een controle-aankoop rond de 130 euro – met precies dezelfde producten in dezelfde winkel. Een pak biologische eieren van kippen met vrije uitloop, vroeger ongeveer 3 euro, vandaag ongeveer 5 euro. En dan hebben we het nog niet eens over zonnebloemolie en meel. Ik was er zelf getuige van dat twee mensen voor de schappen stonden en telefonisch aan anderen meedeelden dat er op het ogenblik meel beschikbaar is. Zodra er weer een levering van komt, vertelde de kassière mij, is het binnen een half uur weg, ondanks de limiet van één of twee pakjes per persoon.

Brancheverenigingen kondigen nu weer nieuwe prijsverhogingen aan: Zuivelprodukten en bakkerijprodukten zullen tot 30% duurder worden.

Ik heb foto’s genomen van de bevoorradingssituatie bij Aldi op een bijzonder grimmige dag. En het was niet slechts één keer en niet alleen in dit filiaal:

Dit schijnen beelden te zijn waar we aan moeten wennen. En de twee foto’s hierboven veroordelen de Staatspropaganda der Leugens ook: het is niet vanwege het hamsteren van asociale burgers dat de schappen leeg zijn. Dat geldt misschien nog steeds voor toiletpapier – maar er is nu genoeg toiletpapier. Alleen bij groenten en diepvriesvoedsel is dit onzin. Na een paar dagen zijn de groenten verwelkt en niet meer eetbaar. En de diepvriezers van de mensen hebben niet de grootte van een kamer voor zulk gelijktijdig en massaal hamsteren. De goederen bestaan gewoon niet.

Het wijdverbreide vermoeden onder de mensen dat wij opzettelijk in een grote crisis worden gebracht,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: