Zijn farmaceutische bedrijven te vertrouwen?

zijn-farmaceutische-bedrijven-te-vertrouwen?

12-05-22 07:42:00, Zijn farmaceutische bedrijven te vertrouwen?

Uit het artikel ‘Annual revenu of top 10 big pharma companies’(Jaarlijkse inkomsten van de top tien farmaceutische bedrijven) dat verscheen in ‘The pharmaletter’, komt het volgende citaat:

Volgens marktonderzoek was de wereldwijde farmaceutische markt in 2019 bijna 1,3 triljoen dollar (1.300.000.000.000.000.000). – Bron: The pharmaletter

De enorme winsten die op medicijnen en vaccins gemaakt worden maken deze industrie tot een machtige, maar helaas ook corrupte industrietak.

 

“De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeksresultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.” aldus Bert Keizer in het voorwoord van ‘Dodelijke medicijnen’ van Peter Gøtzsche

 

 

 

 

 

De Nederlandse overheid kiest ervoor om zaken te doen met bedrijven die een strafblad hebben. Het bedrijfsleven informeert beleidsmakers over nieuwe vaccins. Controleert de overheid de integriteit van het bedrijfsleven? Kennelijk heeft zij geen problemen met hun slechte reputatie.

I. COVID-19 vaccins en het strafblad van AstraZeneca

De Nederlandse overheid heeft ‘potentiële corona-vaccins’ aangekocht bij het bedrijf AstraZeneca. Meer info pagina: ‘Hugo de Jonge’.

In de geschiedenis van de medische wetenschap is er nooit een vaccin tegen coronavirussen gemaakt.

Maar op de een of andere manier heeft de Oxford University in Engeland in 4 maanden, met $750.000.000 van het geld van #BillandMelindaGatesFoundation, een vaccin ontwikkeld, de klinische fase van de eerste fase voltooid en nu gaan ze over op menselijke proeven, die op 2000 mensen wordt uitgevoerd in Brazilië, buiten het toezicht van instanties in North America.

Het  wordt al geproduceerd door #AstraZeneca, een farmaceutisch bedrijf met een groot crimineel strafblad. Hier volgen een aantal dieptepunten.

 

In 2001 moest AstraZeneca nog $21.000.000 betalen voor het bewust en opzettelijk proberen een concurrerend generiek geneesmiddel van de markt te houden.
https://www.nytimes.com/2001/05/10/business/suits-accuse-drug-makers-of-keeping-generics-off-market.html

 

In 2002 werd AstraZeneca gedwongen om meer waarschuwingslabels op hun longkankermedicijn te plakken nadat verschillende patiënten door hun medicijnen aan longontsteking waren overleden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: