Apolut. Protestbriefjes en apolut aanwezig: Red de democratie!

apolut.-protestbriefjes-en-apolut-aanwezig:-red-de-democratie!

13-05-22 03: 04: 00,

Gepubliceerd op: 13. Mei 2022 | Aantal reacties: nog geen

Een solidariteitsconcert voor Julian Assange

Op 3.6.2022, om 19: 00 uur, zal er weer een solidariteitsconcert voor Julian Assange plaatsvinden in de Musikbrauerei/Berlin. Naast Edward Snowden is de journalist en oprichter van WIKILEAKS waarschijnlijk het meest prominente slachtoffer van de afnemende persvrijheid in westerse “modeldemocratieën”. In de afgelopen twee jaar hebben veel van zijn collega’s soortgelijke ervaringen opgedaan. Het “immuunsysteem van de democratie”, de onafhankelijke berichtgeving, wordt acuut bedreigd.

Nu zal Julian Assange, die al jaren in eenzame opsluiting zit en psychologisch wordt gemarteld, worden uitgezet naar de VS, waar hem een gevangenisstraf van minstens 175 jaar wacht wegens het aan de kaak stellen en publiceren van oorlogsmisdaden. Het is duidelijk dat journalisten geïntimideerd moeten worden door de zaak Assange.

De artiesten willen tijdens de avond de aandacht vestigen op deze betreurenswaardige stand van zaken. Uli Gellermann, die al de aanzet gaf tot het eerste Assange concert 2021,

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: