Berlijn doet een beroep op het Internationaal Gerechtshof in Den Haag om schadevergoeding voor de nabestaanden van slachtoffers van oorlogsmisdaden van de nazi’s te voorkomen.

berlijn-doet-een-beroep-op-het-internationaal-gerechtshof-in-den-haag-om-schadevergoeding-voor-de-nabestaanden-van-slachtoffers-van-oorlogsmisdaden-van-de-nazi’s-te-voorkomen.

13-05-22 10: 00: 00,

Om schadevergoeding voor nazi-oorlogsmisdaden te voorkomen, daagt de Bondsrepubliek Italië voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag. De achtergrond is het decennia oude geschil over schadevergoeding voor de nabestaanden van nazi-slachtingen in Italië en elders. Duitsland weigert hardnekkig om de slachtoffers of hun nakomelingen iets te betalen. De federale regering, met inbegrip van de huidige rood-geel-groene coalitie, heeft zich steeds beroepen op de zogenaamde soevereine immuniteit, die inhoudt dat burgers van vreemde staten geen rechtszaken tegen “soevereine activiteiten” van Duitsland kunnen aanspannen bij de rechterlijke macht van hun land. Volgens Berlijn geldt dit ook voor massamisdaden begaan door de Wehrmacht en de SS. De Italiaanse rechterlijke macht erkent dit niet en dreigt Duits onroerend goed in Italië in beslag te nemen om de betaling van schadevergoeding af te dwingen. Berlijn onderneemt hiertegen nu juridische stappen bij het ICJ. Het feit dat de massamisdaden van de Nazi’s onopgemerkt blijven overtreft zelfs de wijdverspreide straffeloosheid voor oorlogsmisdaden van Westerse staten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: