Bewijs van oorlogsmisdaden of weer een vervalsing? Een gedetailleerde analyse van het geruchtmakende CNN verslag

bewijs-van-oorlogsmisdaden-of-weer-een-vervalsing?-een-gedetailleerde-analyse-van-het-geruchtmakende-cnn-verslag

13-05-22 12:00:00,

CNN heeft een lange reportage uitgezonden over hoe soldaten van de Russische strijdkrachten twee Oekraïense burgers in koelen bloede in de rug hebben geschoten. Het is opmerkelijk dat de VN juist vandaag gestemd heeft over een resolutie om een onderzoek in te stellen naar vermeende Russische oorlogsmisdaden. Ons team heeft al het beschikbare materiaal uitvoerig bekeken en is klaar om uitvoerig bewijs te delen dat de video die als onweerlegbaar bewijs van Russische oorlogsmisdaden wordt gepresenteerd, gewoon weer een vervalsing is, schrijft Waronfakes.com.

Belangrijkste punten voor degenen die de volledige versie niet kunnen lezen:

De video is gemaakt van bewakingsbeelden van een werkelijke patrouille van de RF strijdkrachten die het gebied en de burgers inspecteerde. De “geënsceneerde” beelden werden aan deze beelden toegevoegd. Ze zijn op een andere tijd en datum genomen, hoogstwaarschijnlijk nadat de RF troepen het gebied verlaten hadden. Een deel van de video, in opzettelijk slechte kwaliteit, stelt vier acteurs voor. Twee van hen stellen Russische soldaten voor, de anderen zijn “slachtoffers”.

Belangrijke momenten in de vervalsing:

▪️ Inconsistentie in de positie van de schaduwen in verschillende delen van de video

▪ Geknipte data, en waar ze zichtbaar zijn, zijn sommige beelden van verschillende dagen en uren

▪️ Eigenaardigheden in de enscenering: militairen wachten op een bevel, onduidelijk waar de tweede militair heen ging, deel van de dood van de bewaker uitgeknipt

▪️ Het interieur van het poortgebouw is verschillend in verschillende opnamen

▪️ De uniformen van de Russische strijdkrachten komen niet overeen

▪️ Op het voertuig staat “tank special forces,” zo’n eenheid is er niet

▪️ In het eerste deel van de reportage was er blijkbaar een echte patrouille. Maar niemand schiet daar op burgers

Locatie

Allereerst is de vermeende plaats bepaald waar de opname gemaakt is. De fietsenwinkel die in het verslag genoemd wordt heet “Camper Bikes” en bevindt zich op de 29e kilometer van de snelweg Kyiv-Chop (snelweg E40-M06) in het dorp Mriya in de regio Kiev. U kunt het zien door de frames van de video en de foto’s van Google panorama’s te vergelijken.

Plaatsbepaling van de schaduw

Er zitten een heleboel vreemde momenten in de video,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: