De parlementaire fracties van de Bondsdag reageren op de Instagram-post van de Oekraïense president met het insigne van de SS Skull and Crossbones Division

de-parlementaire-fracties-van-de-bondsdag-reageren-op-de-instagram-post-van-de-oekraiense-president-met-het-insigne-van-de-ss-skull-and-crossbones-division

13-05-22 02: 33: 00,

In Oost-Europa is 9 mei de dag waarop de overwinning op Hitlers Wehrmacht en het einde van de Tweede Wereldoorlog worden gevierd. Uitgerekend op deze dag postte de Oekraïense president Selenskyj op zijn Instagram- en Telegram-accounts een recente foto van een Oekraïense soldaat die het nazi-symbool van de SS-Doodshoofddivisie uit de Tweede Wereldoorlog op zijn gevechtstenue draagt (1, 2). De parlementaire fracties van de SPD, CDU/CSU, FDP, Groenen, AfD en Links hebben nu gereageerd op een vraag van de pers over het incident. De SPD staat met haar reactie zo’n beetje alleen in het politieke en mediacircus.

De SS-schedelpost van de Oekraïense president bleef slechts een half uur op Instagram hangen, daarna werd hij verwijderd. Het was na enige tijd ook niet meer te vinden op Telegram. In de tussentijd werden echter, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, talrijke screenshots van het bericht gemaakt. Ook het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken gebruikte dezelfde foto op “sociale media” op dezelfde dag.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: