De (Stilte) van het Westen

de-(stilte)-van-het-westen

13-05-22 09: 05: 00,

De neonazistrijders van de Oekraïense Nationale Garde begaan wijdverbreide en systematische oorlogsmisdaden, maar het Westen zwijgt erover.

Het Azov-bataljon is niet het enige neonazi-regiment in Oekraïne. Azov en andere, zoals Aidar, Donbass enzovoort, zijn na de Maidan gevormd uit neonazi’s om de bewapende “veiligheidstroepen” onder controle te houden en de oorlog in de Donbass te beginnen nadat het Oekraïense leger in april nog grotendeels orders weigerde om op de demonstranten in de Donbass te schieten 2014 en zelfs in groten getale overliep naar de demonstranten. Ik heb hierover uitvoerig bericht in mijn boek over de crisis in Oekraïne, waarvan zopas een herziene editie is verschenen.

Destijds werden deze neonazi-bataljons “vrijwilligerscorpsen” genoemd; vandaag vormen ze de Nationale Garde van Oekraïne en zijn ze niet ondergeschikt aan het leger maar aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de Donbass hebben deze regimenten ontelbare oorlogsmisdaden begaan sinds 2014,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: