De trommels van de oorlog slaan luider

de-trommels-van-de-oorlog-slaan-luider

13-05-22 07:31:00,

Mijn voorgevoelens/voorspellingen over de beperkte go-slow oorlog van het Kremlin in Oekraïne blijken juist te zijn. Poetin en Rusland worden gedemoniseerd. Aan Rusland zijn ongekende sancties opgelegd, die neerkomen op piraterij en diefstal. De VS en Europa sluiten zich bij de oorlog aan als de facto combattanten. Meer landen treden toe tot de NAVO, met als gevolg het vooruitzicht van meer Amerikaanse raketbases aan de grenzen van Rusland. De westerse media beheersen het narratief, dat Rusland aan de verliezende hand is en verslagen kan worden met meer vele miljarden dollars van de VS en meer wapens die het militair/veiligheidscomplex van de VS verrijken. Waarom welke Russische regering dan ook zich hieraan zou blootstellen en zoveel kansen op een misrekening die eindigt in WO III is een raadsel. Wat dacht het Kremlin te bereiken door een situatie te scheppen die Rusland blootstelde aan vele maanden van oorlogspropaganda, afstraffing, en westerse voorbereidingen voor een grotere oorlog? schrijft Paul Craig Roberts.

Wat voor de vrede nodig was, was een snelle beslissende Russische overwinning, die een buitengewone militaire macht demonstreerde, die alle verdere Westerse provocaties van Rusland volledig tot staan bracht. Maar het Kremlin was te liberaal gezind om te doen wat nodig was. Dientengevolge heeft het Kremlin een strategische fout gemaakt, de bal laten vallen en is het er niet in geslaagd Rusland te beschermen tegen provocaties die tot WO III leiden.

In plaats daarvan besloot het Kremlin, vol van liberale waanideeën die in het Westen al lang afgedankt waren, zich van een goede kant te laten zien door zich te beperken tot de redding van de Russen in de Donbass. Dit gaf het Westen alles wat het nodig had om Rusland voor te stellen als een militair incompetente opstandeling. Tot de fouten van het Kremlin behoorde ook dat het Kremlin over het hoofd zag dat de ontreddering van Oekraïne door de beperkte Russische interventie voor Polen een gelegenheid creëerde om voormalige Poolse gebieden in het westen van Oekraïne op te eisen, waar geen Russische troepen zijn ingezet. Het is mogelijk dat de Poolse regering, misleid door het beeld dat de westerse media van het Russische militaire falen in Oekraïne schetsen, West-Oekraïne zal bezetten als voorbereiding om het terug te veroveren, zoals Rusland de Krim en nu Donbass heeft gedaan. Aangezien Rusland Oost- en Zuid-Oekraïne zal hebben,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: