Doug Casey over de opkomst van BlackRock en het fascisme in de VS

doug-casey-over-de-opkomst-van-blackrock-en-het-fascisme-in-de-vs

13-05-22 11: 00,

Door Douglas Robert Casey: Hij is een Amerikaanse schrijver, speculant en de oprichter en voorzitter van Casey Research. Hij beschrijft zichzelf als een anarcho-kapitalist die beïnvloed is door het werk van de schrijfster Ayn Rand. Casey’s boek Crisis Investing, gepubliceerd in 1979, was 1980 nummer één op de New York Times non-fictie bestseller lijst voor bijna 29 weken op een rij. Het was het best verkochte financiële boek van het jaar 1980 met 438’640 verkochte exemplaren.

Internationaal is BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld, met bijna 10 triljoen dollar aan vermogen onder beheer.

Het bedrijf is explosief gegroeid sinds de financiële crisis 2008, en dat is geen toeval.

Sindsdien hebben centrale banken over de hele wereld triljoenen dollars aan geld bijgedrukt. Een aanzienlijk deel van dit vers gecreëerde geld vond uiteindelijk zijn weg naar de aandelenmarkt, met name de exchange-traded funds (ETF’s) van BlackRock.

BlackRock was ook verantwoordelijk voor het helpen van de Federal Reserve bij het beheren van haar enorme schuldportefeuille na 2008.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: