EU en VS willen Russische bezittingen onteigenen en aan Oekraïne geven

eu-en-vs-willen-russische-bezittingen-onteigenen-en-aan-oekraine-geven

13-05-22 04: 08: 00,

De staten van het Westen spreken openlijk over het nationaliseren van Russische tegoeden ter waarde van honderden miljarden die in de loop van de sancties werden bevroren en deze vervolgens aan Oekraïne te overhandigen.

Sinds enkele weken geleden de eerste berichten verschenen dat er in de VS en de EU plannen bestaan om Russische tegoeden die in de loop van de Rusland-sancties werden bevroren te nationaliseren en deze vervolgens aan Oekraïne te overhandigen, ben ik deze berichten gaan verzamelen. Wat mij verbaast is dat de “kwaliteitsmedia” hier verrassend weinig over berichten, zij vieren immers anders elke anti-Russische maatregel, hoe onzinnig en vaak zelfs suïcidaal ook (zie gas- en olie-embargo).

Het beschaamde stilzwijgen van de “kwaliteitsmedia” over de nationalisatie van Russische bezittingen is aan de andere kant heel begrijpelijk, per slot van rekening is een van de overtuigingen van het westerse systeem de (vermeende) bescherming van eigendom. Bovendien is het westerse economische model onder meer gebouwd op het aantrekken van fondsen uit de hele wereld, met name voor landen als Zwitserland,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: