EU lanceert nieuw vaccinatieoffensief en wil 100 miljoen ongevaccineerden overhalen het experimentele vaccin te halen

eu-lanceert-nieuw-vaccinatieoffensief-en-wil-100-miljoen-ongevaccineerden-overhalen-het-experimentele-vaccin-te-halen

13-05-22 05: 38: 00,

Er zijn nog steeds 100 miljoen Europeanen die niet of slechts gedeeltelijk zijn gevaccineerd, vertelde EU-commissaris voor gezondheid Stella Kyriakides donderdag op een vergadering van de Covid-commissie van het Europees Parlement. “Het is geen tijd om te ontspannen, het is tijd om voorbereid te zijn”, zei ze.

Kyriakides riep de EU-lidstaten op om de vaccinatiegraad te verhogen en surveillancesystemen op te zetten voor het geval er een nieuwe variant of golf opduikt.

De EU-commissaris zei eerder dat de Europese Commissie werkte aan een “overkoepelende aanbeveling”. “Het is belangrijk dat we snel met een gemeenschappelijke strategie komen. Vooral om zich voor te bereiden op de komende winter.”

Hij heeft de lidstaten gevraagd “een reeks maatregelen” te overwegen om zich voor te bereiden en te coördineren in de komende maanden. Het is niet duidelijk om welke “acties” het precies gaat.

Kyriakides zei dat ze bang was dat er elk moment een nieuwe variant zou kunnen opduiken die zou leiden tot een “plotselinge toename van het aantal gevallen”.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: