EZAZ.NL:ㅤVS: ook voedselbanken in de problemen

ezaz.nl:ㅤvs:-ook-voedselbanken-in-de-problemen

13-05-22 04:00:00, New York. (Foto: Pixabay)

Lege schappen en snel stijgende prijzen brengen vooral de armen in de VS in de problemen. Dit meldt CNN.
De extreme en langdurende Corona-maatregelen, zoals stilleggen van havens en de ontwrichtende lock downs, beginnen nu door te werken in de winkels. Naast misgrijpen bij steeds meer producten, zijn de exploderende prijzen voor veel mensen een probleem.

De voedselbanken zien dan ook een forse toeloop van nieuwe cliënten. Maar ook zij worden geconfronteerd met de stijgende prijzen en stokkende aanvoer waardoor ook de voedselbanken, voor velen de laatste hoop op voedsel, in de gevarenzone komen. De kosten van inkoop voor de voedselbanken zijn met 40% gestegen ten opzichte van 2021.
De hoge inflatie loopt samen met het stopzetten van de speciale toeslagen en belastingverlichting in het kader van Corona.

Ongeveer 65% van de 200 voedselbanken in het Feeding America netwerk meldde in maart een grotere vraag naar voedselhulp te hebben gezien dan de maand ervoor, met een gemiddelde toename van 15% meer mensen, volgens de laatste gegevens van ‘s lands grootste hongerbestrijdingsorganisatie. Ongeveer 30% van de voedselbanken zei dat ze hetzelfde aantal klanten hadden bediend“, meldt CNN.

De stijging van consumentenprijzen zijn nu het hoogst van de afgelopen 40 jaar. De kosten van thuis gegeten voedsel zijn in het in maart met 10% gestegen, zo blijkt uit de meest recente federale gegevens. Vlees steeg met 14,8%, terwijl melk 13,3% duurder werd.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: