Het kan niet langer worden verzwegen: VN ontvangt “geloofwaardige” informatie over marteling Russische gevangenen door Oekraïense troepen, aldus functionaris

het-kan-niet-langer-worden-verzwegen:-vn-ontvangt-“geloofwaardige”-informatie-over-marteling-russische-gevangenen-door-oekraiense-troepen,-aldus-functionaris

13-05-22 05: 29: 00,

Matilda Bogner, het hoofd van de waarnemingsmissie van de Verenigde Naties voor de mensenrechten in Oekraïne, zei dat er “geloofwaardige” informatie was over de mishandeling van Russische gevangenen door de Oekraïense strijdkrachten tijdens de oorlog.

“Wij hebben geloofwaardige informatie ontvangen over foltering, mishandeling en incommunicado-detentie door Oekraïense strijdkrachten van krijgsgevangenen die behoren tot Russische strijdkrachten en met hen geassocieerde gewapende groepen”, zei Bogner dinsdag.

De “onmenselijke behandeling” vindt plaats onder gevangengenomen Oekraïense en Russische soldaten, aangezien zij “gedwongen worden tot het afleggen van verklaringen, het aanbieden van verontschuldigingen, het doen van bekentenissen en andere vormen van vernedering.”

“Dit is in strijd met fundamentele regels van het internationaal humanitair recht. Oekraïne en Rusland moeten alle beschuldigingen van foltering en mishandeling van krijgsgevangenen onmiddellijk en doeltreffend onderzoeken”, aldus Bogner. “Zij moeten ook effectief toezicht houden en hun strijdkrachten instrueren om verdere schendingen te voorkomen.”

Oekraïne en Rusland hebben tijdens de oorlog verschillende malen gevangenen uitgewisseld, waardoor tientallen Oekraïners en Russen zijn teruggestuurd naar hun strijdkrachten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: