Het Kremlin reageert op het Finse NAVO-lidmaatschap: Moskou zal gedwongen worden militair-technische en andere maatregelen te nemen

het-kremlin-reageert-op-het-finse-navo-lidmaatschap:-moskou-zal-gedwongen-worden-militair-technische-en-andere-maatregelen-te-nemen

13-05-22 02: 51: 00,

Finlands NAVO-lidmaatschap “zeker” bedreigend voor Rusland – Kremlin

Finlands mogelijke NAVO-lidmaatschap “zeker” bedreigend voor de veiligheid van Rusland, zei het Kremlin donderdag, eraan toevoegend dat Moskou bereid was verdere stappen te ondernemen om “de situatie in evenwicht te brengen”.

De Finse president Sauli Niinisto en premier Sanna Marin hebben donderdag in een gezamenlijke verklaring gezegd dat hun land “onmiddellijk het lidmaatschap van de NAVO moet aanvragen” nadat de inval van Rusland in Oekraïne het Scandinavische land heeft geschokt. Naar verwachting zal Helsinki dit weekend een formeel besluit over een aanvraag tot lidmaatschap bekendmaken.

“Verdere uitbreiding van de NAVO zal ons continent niet stabieler en veiliger maken,” vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov aan verslaggevers.

“De NAVO beweegt zich naar ons toe. Dit alles rechtvaardigt natuurlijk een speciale analyse en de ontwikkeling van de nodige maatregelen om de situatie in evenwicht te brengen en onze veiligheid te garanderen,” vervolgde hij.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: