NachDenkSeiten:ㅤIn de schaduw van oorlog: chatcontrole en WHO machtsuitbreiding

nachdenkseiten:ㅤin-de-schaduw-van-oorlog:-chatcontrole-en-who-machtsuitbreiding

13-05-22 11: 37: 00,

In de schaduw van de oorlog in Oekraïne worden bedreigende projecten vooruitgeschoven. Enerzijds gaat het om de geplande chatcontrole door de EU, die een volledig toezicht op de communicatie van particuliere digitale burgers mogelijk zou kunnen maken. Anderzijds dreigt de macht van de WHO, die op verschillende manieren wordt uitgebreid: in de vorm van een gepland “pandemieverdrag” en in de vorm van een verscherping van de “Internationale Gezondheidsregeling” (IHR), die volgens waarnemers mogelijk kan leiden tot de ontkrachting van de nationale regeringen op centrale gebieden. Een commentaar van Tobias Riegel.

De EU-Commissie heeft woensdag haar plannen voor een uitgebreide chatcontrole gelanceerd, zoals gemeld door “Heise”. Hiermee zouden hosters en messenger services gedwongen moeten kunnen worden om foto’s en video’s – naar verluidt “van kindermisbruik” – op te sporen, zelfs in privé- en gecodeerde berichten van hun gebruikers. Volgens het ontwerp zal de coördinatie met de autoriteiten van de lidstaten worden overgenomen door een “centraal EU-bureau”, dat bij Europol zal zijn ondergebracht. Volgens de “Chaos Computer Club” voorziet het ontwerp erin dat “alle communicatie-inhoud” rechtstreeks “op onze apparaten” wordt onderzocht en, in geval van verdenking, wordt omgeleid.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: