NachDenkSeiten:ㅤPrivatisering met een verschil. Het verkochte universiteitsziekenhuis Gießen Marburg kost het grote publiek een fortuin.

nachdenkseiten:ㅤprivatisering-met-een-verschil-het-verkochte-universiteitsziekenhuis-giesen-marburg-kost-het-grote-publiek-een-fortuin.

13-05-22 06: 28: 00,

Jaren geleden 16 heeft Roland Koch het universiteitsziekenhuis van Gießen Marburg verpand aan Rhön AG. Zijn belofte: De terreinen zouden op eigen benen staan, de particuliere eigenaar zou ze uitbreiden en de staat zou van de kosten worden bevrijd. In feite bleven honderden miljoenen staatsgelden stromen, terwijl de normale bedrijfsvoering in het slop raakte, de werknemers kreunden en de aandeelhouders hun vingers aflikten. De nieuwe eigenaars van Asklepios willen er nu nog meer uit halen en zetten de politici de duimschroeven aan. De staatsregering moet het leeuwendeel van de investeringen voor haar rekening nemen en de bazen de vrije hand geven om winst te maken. Het ziet er naar uit dat ze ermee wegkomen. Ralf Wurzbacher.

Het is bekend dat privatisering een hachelijke zaak is: staatseigendom wordt overgenomen door bedrijven die er winst mee maken. Maar niet zelden blijft de staat vrolijk geld pompen in het bedrijf dat niet meer van hem is, of trekt hij de kastanjes uit het vuur,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: