NachDenkSeiten:ㅤWie profiteert van Ruslands oorlog tegen Oekraïne? Door Dr Peter Becker

nachdenkseiten:ㅤwie-profiteert-van-ruslands-oorlog-tegen-oekraine?-door-dr-peter-becker

13-05-22 10: 23: 00,

Het is de moeite waard deze vraag te stellen. Want er zijn verrassende resultaten. Heeft de belangrijkste begunstigde deze oorlog uitgelokt? Zo ja, wat moet er dan gebeuren?

1. De politieke veranderingen sinds het begin van de oorlog

De Republikeinen in de VS hebben lange tijd geprobeerd om Nord Stream 2 te verhinderen. Wat de sancties niet voor elkaar kregen, heeft de oorlog nu wel bereikt: Duitsland heeft besloten de pijpleiding niet in gebruik te nemen. Terzelfder tijd hebben de VS nieuwe afnemers voor hun – onevenredig duurdere – LNG gevonden: Duitsland en de EU. Duitsland werkt nu hard aan de bouw van LNG-terminals – tegen aanzienlijke kosten. De Duitse industrie kreunt; ook door de door de oorlog gedwongen uittocht uit Rusland.

Een ander politiek doel dat met name Duitsland altijd heeft ondermijnd – de doelstelling van twee procent voor het niveau van de nationale defensie-uitgaven, georiënteerd op het bruto binnenlands produkt – wordt plotseling niet meer ter discussie gesteld. Duitsland besluit zelfs tot een speciaal fonds van honderd miljard euro voor de Bundeswehr.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: