Poetin verklaart bevrijding van Donbas via VN-artikel (Nederlands transcript)

poetin-verklaart-bevrijding-van-donbas-via-vn-artikel-(nederlands-transcript)

13-05-22 04:48:00, In de volgende video legt de Russische president Vladimir Poetin de redenering uit achter zijn erkenning van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) en de Volksrepubliek Luhansk (LPR) als soevereine entiteiten. Zijn logica is overtuigend.

Video transcript:

Ik ken alle VN-documenten over de kwestie Kosovo perfect, omdat ik ze persoonlijk allemaal gelezen heb. Ik herinner mij perfect de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, waarin het volgende staat:

Volgens het zelfbeschikkingsrecht dat elk gebied binnen elk land heeft, hoeft een gebied door het gezag van de centrale regering niet als soevereine staat erkend te worden.

Dit is wat er over Kosovo gezegd werd. En dit is wat het Internationale Hof van Justitie heeft beslist. En deze uitspraak werd door iedereen onderschreven. En deze uitspraak werd door iedereen onderschreven. Ik heb persoonlijk alle commentaren gelezen van de juridische, bestuurlijke en politieke instanties, aanwezig in zowel de Verenigde Staten als de lidstaten van de EU. Zij waren het er allemaal mee eens. Wat impliceert dat ook de Donbas-republieken, de DNR en de LNR, hetzelfde recht hebben op zelfbeschikking van hun eigen soevereine staat, zonder enige toestemming van de Oekraïense regering. Want er is een precedent geweest. Toch? Bent u het eens met wat ik gezegd heb?

Allereerst, mijnheer de president, een organisatie die uit elf landen bestaat erkent Kosovo niet als een staat.

Het is het ICJ dat dat heeft beslist. -Mag ik afmaken.

Als dit bindend precedent bestaat, betekent dit dat de Donbas-republieken precies hetzelfde mogen doen. Sinds zij het gedaan hebben, hebben wij het recht hen als onafhankelijke staten te erkennen. Zoals veel landen over de hele wereld, ook onze tegenstanders in het Westen, deden met betrekking tot Kosovo. Kosovo is door zoveel landen erkend. Dat is een feit.

Het is door zoveel landen erkend als onafhankelijke staat. Wij hebben precies hetzelfde gedaan, door de Donbas-republieken te erkennen. Nadat wij dat gedaan hadden, vroegen deze republieken ons om militaire verdedigingshulp tegen Oekraïne, dat militaire operaties tegen hen heeft uitgevoerd.Wij hadden het recht hen te helpen. Volgens artikel 51 van het VN-Handvest.

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: