RubikonNews: The Day After

rubikonnews:-the-day-after

13-05-22 03: 00,

“De uitvindingen voor de mensen worden onderdrukt, de uitvindingen tegen hen worden bevorderd” (Bertolt Brecht).

“Pershing II” – dat was een van de eerste Engelse woorden waarmee ik als kind vertrouwd was. Het is de type-aanduiding van een Amerikaanse middellangeafstandsraket, een nucleaire grond-grondraket die was uitgerust met een thermonucleaire kernkop van het type W85, een bereik had van ongeveer 1.800 km en daarmee vanuit Zuid-Duitsland binnen vijf minuten doelen in West-Rusland kon bereiken.

Bild

Screenshots “The Day After”, 1983

Het was het begin van de 1980s. De tijd van de Koude Oorlog . Een term bedacht door George Orwell met zijn essay “You and the Atomic Bomb” in 1945. De voorkanten waren gehard. De West-Duitse vredesbeweging protesteerde luidkeels tegen het stationeren van kernkoppen op eigen bodem.

Na het dubbele NAVO-besluit van 12.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: