Stralingsleed.nl:ㅤWifi 6 gebruiken? Levensgevaarlijk!

stralingsleed.nl:ㅤwifi-6-gebruiken?-levensgevaarlijk!

13-05-22 05:28:00,

                                                                                                                 De Haagse school past wifi 6 toe.

De Europese Commissie heeft het gebruik van de frequentieband van 5945 megahertz (MHZ) tot 6425 MHz (of 5,9 gigahertz tot 6.4 GHz), voor wifi 6 en 6E goedgekeurd. De lidstaten kunnen deze sinds december 2021 gebruiken.

 Ook de Nederlandse overheid heeft eind dec 2021 de 6 gigahertz (GHz) frequentie beschikbaar gesteld voor wifi 6 en wifi 6E. Hiermee voldoet Nederland aan de regelgeving van de Europese Commissie voor deze frequentie.

Wifi 6
Wifi 6 of IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.11ax, officieel op de markt gebracht door de Wi-Fi-alliance als wifi 6. Vorige wifi-uitvoeringen zijn wifi 2,4 gigahertz (GHz) en 5 GHz. Naast wifi 6 is ook wifi 6E een IEEE-standaard voor draadloze lokale netwerken ( WLAN ’s ) en de opvolger van wifi 6. Het is ook bekend als High Efficiency wifi. Wifi 6, de nieuwe wifi-versie,  heeft een hogere snelheid, betere dekking en minder vertraging op drukke plekken.

Zo wordt er een andere manier gebruikt om gegevens te versturen naar je apparaten. Dat zorgt niet alleen voor een hogere snelheid, maar ook voor meer capaciteit. Zo sluit je dus meer apparaten tegelijkertijd aan. Dat lijkt ideaal als je een slim huis met tientallen apparaten hebt of op school voor alle leerlingen.

Hoe werkt wifi 6
Wifi 6 werkt voor meerdere gebruikers en met hogere snelheden.
-Voor meerdere gebruikers
Middels de OFDMA-technologie* waar wifi 6 gebruik van maakt zal elk kanaal in kleine subkanalen verdeeld worden. Deze technologie maakt het mogelijk om signalen van meerdere apparaten te bundelen en gelijktijdig te verzenden. Dit zorgt voor een lagere latentie en een efficiëntere wifi-verbinding.

*OFDMA (orthogonal frequency-division multiple access) is een technologie in wifi 6. OFDMA is nieuw sinds wifi 6, in de wereld van wifi en maakt het mogelijk om verbindingen tussen access points en klanten zo te verdelen dat meerdere klanten tegelijkertijd kunnen worden bediend. Het verdeelt de beschikbare bandbreedte van de radiogolf in parallelle secties, die los van elkaar tegelijkertijd data kunnen vervoeren. Wifi 6 heeft de mogelijkheid om meerdere klanten tegelijkertijd te bedienen via de MU MIMO. MIMO staat voor Multiple-Input Multiple-Output en MU MIMO (Multi-user, multiple-input, multiple-output technologie) laat een wifi-router communiceren met meerdere apparaten tegelijk en maakt het mogelijk om klanten in groepjes aan het woord te laten;

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: