The Unz Review: Hoe de VS de oorlog in Oekraïne verloren, door Ted Rall

the-unz-review:-hoe-de-vs-de-oorlog-in-oekraine-verloren,-door-ted-rall

13-05-22 04: 00: 00,

Het effect van de westerse sancties kan ertoe leiden dat historici in de toekomst het conflict in Oekraïne als een netto-nederlaag voor Rusland zullen beschouwen. In termen van de militaire strijd zelf is Rusland echter aan de winnende hand.

Als je naar de Amerikaanse en Europese berichtgeving kijkt, kun je je afvragen hoe dat kan? Het komt neer op oorlogsdoelen. Rusland heeft die. Die zijn haalbaar.

De Verenigde Staten hebben er geen.

“Nu de oorlog in Oekraïne zijn derde maand ingaat,” bericht de Washington Post, “heeft de regering Biden geprobeerd een reeks publieke doelstellingen te handhaven die zich aanpassen aan veranderingen op het slagveld en de eenheid van de NAVO benadrukken, terwijl duidelijk wordt gemaakt dat Rusland zal verliezen, zelfs als Oekraïne bepaalt wat winnen is. Maar de contouren van een Russisch verlies blijven net zo onduidelijk als een Oekraïense overwinning.”

Oorlogsdoelen zijn een lijst van wat een partij in een militair conflict hoopt te bereiken bij de afloop ervan.

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: