Viruswaarheid:ㅤLeden van het Europees Parlement: komt u op voor onze rechten?

viruswaarheid:ㅤleden-van-het-europees-parlement:-komt-u-op-voor-onze-rechten?

13-05-22 07:00:00,

Op 10 mei 2022  heeft Reclaim Your Face, een wereldwijde coalitie van 53 maatschappelijke organisaties,  de krachten gebundeld om de leden van het Europees Parlement op te roepen de hun democratisch toebedeelde bevoegdheden te gebruiken om ons allen te beschermen tegen biometrische massasurveillancepraktijken. De EU mag deze gevaarlijke praktijken niet legitimeren. Anders lopen de EU-wetgevers het risico een precedent te scheppen voor het gebruik van op AI (=kunstmatige intelligentie) gebaseerde technologie die de anonimiteit van mensen voor altijd zou kunnen vernietigen en een groot aantal van onze rechten en vrijheden zou kunnen onderdrukken.

Laat ook uw stem horen:  teken de brief onderaan de website van Reclaim Your Face.

Brussel, dinsdag 10 mei, 2022

Geachte leden van het Europees Parlement,

Wij schrijven u vandaag als 53 organisaties om te vragen: Zult u opkomen voor onze rechten door biometrische massasurveillance te verbieden in de Wet op de Kunstmatige Intelligentie?

In Europa en de rest van de wereld vormt het gebruik van biometrische identificatiesystemen (RBI) op afstand, zoals gezichtsherkenning, in onze publieke ruimtes, een van de grootste bedreigingen voor de grondrechten en de democratie die wij ooit hebben gezien.

Het gebruik op afstand van dergelijke systemen vernietigt de mogelijkheid van anonimiteit in het openbaar, en ondermijnt de essentie van ons recht op privacy en gegevensbescherming, het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht op vrijheid van vergadering en vereniging (hetgeen leidt tot de criminalisering van protest en een afschrikkend effect heeft),

 » Lees verder op Viruswaarheid

%d bloggers liken dit: