Arrestaties in Riga voor de strijd om de herdenking van het einde van de oorlog

arrestaties-in-riga-voor-de-strijd-om-de-herdenking-van-het-einde-van-de-oorlog

14-05-22 01: 57: 00,

In Riga is een geschil uitgebroken over een monument voor de Russische soldaten die Riga hebben bevrijd van de nazi’s. Het monument, dat ook dienst doet als gedenkteken voor het einde van de oorlog, zal nu worden gesloopt, ondanks massale protesten.

In Riga staat een groot monument voor de Russische soldaten die Riga hebben bevrijd. Aangezien het monument ook wordt beschouwd als een symbool van het einde van de oorlog en er elk jaar bloemen worden gelegd op de verjaardag van de Duitse overgave, was er dit jaar een geschil. De reinigingsdienst van de stad heeft de stapels bloemen de volgende ochtend met graafmachines verwijderd. Toen daar opnieuw bloemen werden gelegd, schrapte het Letse parlement in allerijl het deel van de Russisch-Letse overeenkomst dat de bescherming van gedenktekens regelt. De stad Riga besloot onmiddellijk het monument te slopen.

Tijdens de protesten tegen dit besluit werden mensen lukraak gearresteerd, zelfs een lid van het Europees Parlement werd opgepakt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: