De VS willen koste wat het kost hun status als supermacht behouden

de-vs-willen-koste-wat-het-kost-hun-status-als-supermacht-behouden

14-05-22 12: 06: 00,

Door Zamir Awan voor de Saker Blog

De VS is wanhopig om haar hegemonie en suprematie te behouden. Zij neemt extreme maatregelen en kan tot elke prijs gaan om haar hegemonie en suprematie te behouden. Haar petrodollarbeleid heeft een belangrijke rol gespeeld, maar wordt de laatste tijd op de proef gesteld en de VS worden nerveus en gek.

De petrodollar is elke Amerikaanse dollar die aan olie-exporterende landen wordt betaald in ruil voor olie. De dollar is de wereldmunt bij uitstek. Als gevolg daarvan worden de meeste internationale transacties, waaronder olie, geprijsd in dollars. Olie-exporterende landen ontvangen dollars voor hun export, niet hun eigen valuta.

Bovendien zijn de meeste olie-exporterende landen eigenaar van hun olie-industrie. Daardoor is hun nationaal inkomen afhankelijk van de waarde van de dollar. Als die daalt, dalen ook de inkomsten van hun regering. Daarom koppelen de meeste van deze olie-exporteurs hun valuta aan de dollar. Op die manier,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: