Dissident One:ㅤDe dreiging van Poolse betrokkenheid in Oekraïne – DissidentNL

dissident-one:ㅤde-dreiging-van-poolse-betrokkenheid-in-oekraine-–-dissidentnl

14-05-22 08:00:00,

“In de economie,” schreef John Kenneth Galbraith, “heeft de meerderheid het altijd mis.” Galbraith zou daaraan hebben kunnen toevoegen dat er in militaire zaken een berg historisch bewijs is dat suggereert dat Amerikaanse generaals en militaire analisten er ook altijd naast zitten, schrijft Douglas Macgregor.

Toen de Spaanse burgeroorlog in maart 1939 eindigde na drie jaar van brute gevechten waarbij Sovjet, Duits en Italiaans materieel, adviseurs en troepen in zware gevechten verwikkeld waren, vonden hooggeplaatste militaire leiders in Londen, Parijs en Washington verrassend weinig bewijs dat wees op een diepgaande verandering in de oorlogsvoering. Een Amerikaanse legerofficier die later generaal-majoor werd, was getuige van de gevechten en stelde: “In Spanje zijn de theorieën over de verwoestende kracht van Panzerdivisies en andere massale gepantserde formaties die ‘onafhankelijk’ werden ingezet, blijkbaar weerlegd door de werkelijke gebeurtenissen.” Vijf maanden later zouden de gebeurtenissen in Polen deze woorden weerleggen,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: