Moon of Alabama:ㅤIs de regering Biden serieus over ‘ASEAN-centraliteit’?

moon-of-alabama:ㅤis-de-regering-biden-serieus-over-‘asean-centraliteit’?

14-05-22 12: 00: 00, ASEAN Beat | Diplomatie | Zuidoost-Azië

De term wordt voortdurend gebruikt, maar er lijkt nog steeds weinig inhoud te zijn aan de interacties van de VS met het regionale orgaan.

Is the Biden Administration Serious About ‘ASEAN Centrality’?

De Amerikaanse president Joe Biden poseert met leiders van de ASEAN-lidstaten tijdens de speciale topontmoeting tussen de VS en de ASEAN in meiASEAN Special Summit, mei 12, 2022.

Credit: Officiële foto van het Witte Huis

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft herhaaldelijk het begrip “ASEAN-centraliteit” genoemd bij besprekingen over Azië en de Indo-Pacific. Van bezoeken van hoge ambtenaren aan Zuidoost-Aziatische landen en Biden’s aanwezigheid bij de 2021 VS-ASEAN-top en de speciale VS-ASEAN-top (die net is afgelopen), tot zelfs ontmoetingen met leden van de Quad en AUKUS, hebben de Verenigde Staten herhaald dat zij de centrale rol van de ASEAN erkennen en respecteren en dat zij het beginsel van “ASEAN-centraliteit” stevig zullen handhaven Nog belangrijker is dat de huidige regering ook heeft toegezegd de centrale rol van de ASEAN tot uiting te laten komen in haar visie op een vrije en open Indo-Pacific (FOIP).

” Lees verder op site Moon of Alabama

%d bloggers liken dit: