NachDenkSeiten:Is er op dit moment een socio-politieke, een sociale verandering gaande in Frankrijk?

nachdenkseiten:is-er-op-dit-moment-een-socio-politieke,-een-sociale-verandering-gaande-in-frankrijk?

14-05-22 09: 45: 00,

Terwijl in de Bondsrepubliek Duitsland het neoliberalisme in een hogere versnelling is geraakt en andere Europese landen dankzij hun respectieve leiders steeds nationalistischer, autocratischer, intoleranter en verder van de burgers af komen te staan, zou de sociale situatie bij onze buren in Frankrijk wel eens kunnen opklaren. Hoewel een even star neoliberale president Emmanuel Macron de verkiezingen opnieuw heeft gewonnen, staat hij binnenkort tegenover een brede alliantie van sociale, sociaal-democratische en linkse krachten – bij de parlementsverkiezingen in juni. Door Frank Blenz

De presidentsverkiezingen in Frankrijk zijn voorbij, en nu al staat de volgende belangrijke beslissing op de kalender: de parlementsverkiezingen. Bij de presidentsverkiezingen in april heeft Emmanuel Macron, die het land in hoge mate verdeelt, voor de tweede keer gewonnen. Bij de volgende verkiezingen zou een brede alliantie een halt kunnen toeroepen aan de dreiging van Macrons “almacht tot in het parlement” in combinatie met zijn huidige ambt. Om de macht van Macron als leidende kracht in het parlement en een mogelijke handlanger van Macron als premier in een duet te voorkomen,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: