RubikonNews:ㅤDe sociale aard van geld

rubikonnews:ㅤde-sociale-aard-van-geld

14-05-22 01: 57: 00,

Wat is centralebankvaluta – digitaal of anderszins? Het is geld dat is uitgegeven door een centrale bank, zoals de Federal Reserve, en dat als contant geld circuleert of wordt aangehouden op rekeningen bij de centrale bank. Momenteel zijn de enige entiteiten die rekeningen bij de Fed hebben, banken of andere financiële instellingen. Particulieren en bedrijven kunnen geen rekening bij de Fed openen. Ik heb het geprobeerd, maar ze hebben me op de wachtlijst gezet.

Hier volgt een vereenvoudigde, voor ons doel voldoende nauwkeurige, beschrijving van hoe ze werken. De Acme Bank heeft deposito’s van 100 miljoen US dollar bij de Fed. Overdag verstrekt het leningen en neemt het deposito’s aan. De leningen eindigen als deposito’s bij andere banken. Aan het eind van de dag zijn al deze overboekingen “in evenwicht”, wat betekent dat Acme’s totale activa bij de Fed, wanneer de bank in totaal 20 miljoen US dollar heeft geleend en een totaal bedrag van 15 miljoen US dollar heeft gestort,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: