RubikonNews:ㅤDe toekomstige monetaire orde

rubikonnews:ㅤde-toekomstige-monetaire-orde

14-05-22 01: 59: 00,

“Met kaart, alstublieft!” is waarschijnlijk de meest frequente zin die caissières sinds een jaar of twee te horen krijgen. De meeste Duitsers lijken afscheid te hebben genomen van contant geld. Zelfs de kleinste bedragen worden nu betaald met plastic, de smartwatch en binnenkort misschien met een geïmplanteerde chip.

Dit is echter slechts een eerste voorproefje van een toekomstige monetaire orde die ons allen te wachten staat. Momenteel wordt overal gewerkt aan de invoering van digitale centralebankvaluta’s op basis van blockchain, terwijl parallel daaraan in Europa de eerste proefprojecten voor een sociaal kredietsysteem naar Chinees model van start gaan.

Dostojevski noemde geld al “gedrukte vrijheid” in de 19. Dostojevski noemde geld “gedrukte vrijheid”. Als een centrale bank alleen digitaal geld uitgeeft op basis van een blockchain, dan zit het woord “keten” er al in en onthult het het verlies van vrijheid dat gepaard gaat met deze nieuwe monetaire orde.

Dit proces wordt gevoed door een wijdverbreide verarming van de bevolking.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: