RubikonNews:Kapitalisme’s eindspel

rubikonnews:kapitalisme’s-eindspel

14-05-22 01: 58: 00,

De technologische en sociale plannen van de regering en het bedrijfsleven van de VS worden sterk beïnvloed door de concurrentie met China om het leiderschap op technologisch gebied. China is een belangrijke concurrent geworden op vele gebieden, van drones tot zelfrijdende voertuigen en sensoren tot slimme steden en bewakingstechnologie in het algemeen, merkt de Canadese IT-professor David Murakami Wood op (1).

En Michael Dempsey, voormalig hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst, waarschuwde 2018 dat het duidelijk was dat China vastbesloten was om wereldwijd de leiding te nemen op het gebied van kunstmatige intelligentie, het bouwen van krachtige computers en synthetische biologie:

“Dit zijn de sectoren die de komende decennia bepalend zullen zijn voor het leven op de planeet en het militaire machtsevenwicht.”

Net zoals de overheid heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het internet om de nationale veiligheid te bevorderen, moet zij al het onderzoek naar kunstmatige intelligentie coördineren vanuit het oogpunt van nationale veiligheid (2).

Dat gebeurt ook.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: