The Unz Review: De oorlog in Oekraïne, door Israel Shamir

the-unz-review:-de-oorlog-in-oekraine,-door-israel-shamir

14-05-22 04: 00: 00,

Het directe begin van de problemen was een top tussen twee presidenten in Genève die blijkbaar verkeerd afliep. We weten niet wat er mis ging. De pro-Westerse Russische functionarissen zijn naar Georgië en Israà “l gevlucht; zij worden vervangen door anti-Westerse functionarissen. Deze Oost-West breuk zal niet gemakkelijk ongedaan gemaakt kunnen worden.

Russen lijken veel op Oekraïners. Beiden zijn koppige strijders. In de loop van de 20e eeuw hebben zij verschillende strategieën gekozen: De Russen werden internationalisten, de Oekraïners verkozen nationalisme. Het Oekraïense nationalisme was anti-Russisch, terwijl de Russen geen negatieve gevoelens koesterden jegens de Oekraïners. Het was voor Oekraïners vanzelfsprekend om te flirten met anti-Russische mogendheden. Maar toen Oekraïense functionarissen zichzelf tot NAVO-bondgenoten begonnen te verklaren, werden zelfs de meest internationale Russen gealarmeerd.

Zowel de paus van Rome als Noam Chomsky waren in staat om de onmiddellijke casus belli achter Oekraïne te begrijpen: De NAVO had aan Poetinâs deur geblaft, en hij reageerde. In december 2021 stelde Poetin diplomatiek voor dat de NAVO zich terugtrok tot haar mid-1990âs lijn,

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: