Vertrouwenskwestie: V.S. verwijderden digitale vuurleidingssystemen uit M777 houwitsers van Zelensky’s strijdkrachten

vertrouwenskwestie:-vs.-verwijderden-digitale-vuurleidingssystemen-uit-m777-houwitsers-van-zelensky’s-strijdkrachten

14-05-22 06:07:00, M777 Light Towed Howitzer in dienst van de 10th Mountain Division ter ondersteuning van Operation Enduring Freedom, provincie Logar, Charkh District, Afghanistan. © Jonathan Mallard (CC BY 2.0) De VS hebben blijkbaar alle digitale vuurleidingssystemen verwijderd van de M777 155 mm getrokken houwitsers die zij aan de strijdkrachten van Kiev hebben geleverd.

Op 13 mei deelde het Oekraïense Ministerie van Defensie foto’s waarop een paar van de onlangs geleverde M777 houwitsers te zien zijn. De digitale vuurleidingssystemen die op de A1 en nieuwere versies van de M777 zijn geïnstalleerd, zijn allemaal verwijderd van de houwitsers op de foto’s, bericht Southfront.org.

Oekraïense militairen vuren een M777 houwitser af op een niet nader genoemd front in de regio Donbass. Bron: het Oekraïense Ministerie van Defensie.Amerikaanse soldaten, ingedeeld bij het 1e peloton, Charlie Batterij, 2e Bataljon, 8e Regiment Veldartillerie, 1e Stryker Brigade Combat Team, 25e Divisie Infanterie, voeren een live-fire oefening uit met de M777 getrokken 155mm houwitser op Al Asad Air Base, Irak, 2 maart 2020. (Foto van het Amerikaanse leger door Spc. Derek Mustard)

De digitale vuurleidingssystemen die op de A1 en nieuwere versies van de M777 zijn geïnstalleerd, zijn allemaal verwijderd van de houwitsers op de foto’s.

De M777 houwitser heeft een maximale vuursnelheid van zeven granaten per minuut met een bereik van maximaal 40 kilometer wanneer hij Excalibur geleide granaten afvuurt.

De A1 en 2 versies van de houwitser, die aan de Kievse strijdkrachten geleverd zijn, zouden naar verwachting uitgerust zijn met een onboard stroombron, satelliet globale plaatsbepaling, traagheidsnavigatie, radio, GDB [Gun Display Unit] en SCA [Section Chief Assembly]. Geen van deze systemen is gezien op de M777 houwitsers die in Oekraïne gespot zijn, tot nu toe.

De strijdkrachten van Kiev zullen in totaal 100 M777 houwitsers ontvangen, waarvan er 90 geschonken zijn door de VS, vier door Canada en zes door Australië. Het blijft onduidelijk of de door Canada en Australië geleverde houwitsers ook gedowngraded zijn.

Het is mogelijk dat de V.S. alle digitale vuurleidingssystemen uit de aan de Kievse strijdkrachten geleverde M777 hebben verwijderd uit vrees dat zij uiteindelijk in handen zullen vallen van, of zelfs verkocht zullen worden aan het Russische leger.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: