Victor Orbán: Gezond verstand in het centrum van de EU-waanzinnigen – commonsensetv.nl

victor-orban:-gezond-verstand-in-het-centrum-van-de-eu-waanzinnigen-–-commonsensetv.nl

14-05-22 06:00:00,

(Door: Álvaro Peñas – Vertaling: E.J. Bron)

Hongaarse minister van Justitie: “Voor ons betekent democratie de wil van het volk” Gezond verstand in het centrum van de waanzinnigen van de EU

Interview met de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga (foto).

Op 3 april heeft de partij Fidesz van minister-president Viktor Orbán haar vierde regeringsperiode en met een grote absolute meerderheid gewonnen. Ik wil u graag eerst feliciteren met het resultaat van de verkiezingen vorige maand. Niemand heeft gerekend op zo´n overweldigende overwinning van Fidesz. Wat zijn de redenen voor deze enorme ondersteuning door het Hongaarse volk?

Het Hongaarse volk heeft gezien dat de christelijk-conservatieve kant een gezamenlijke hartstocht heeft, en de naam van die hartstocht is Hongarije. In de afgelopen 12 jaar hebben we bewezen dat de belangen van het Hongaarse volk voor ons op de eerste plaats staan. Daarom hebben we 1 miljoen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd, de algemene kosten verlaagd, arbeidsplaatsen gecreëerd en tegelijkertijd gezinnen en oudere mensen financieel ondersteund.

Ons credo is dat Hongarije een soeverein christelijk land moet blijven, waarin begrippen zoals geloof, vaderland of familie niet gewoon alleen maar verouderde woorden zijn, maar echte waarden, die de ruggengraat van onze duizendjarige Hongaarse identiteit vormen. We hebben elkaar de hand gereikt en een duidelijke boodschap aan de wereld doorgegeven: wat Europees links ook aan intriges en sluwe trucs gebruikt om Hongarije op de knieën te dwingen, wij zullen verzet bieden en ons voor onze landgenoten en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen inzetten, terwijl we tegelijkertijd echte en eerlijke partners in de EU blijven. Uiteindelijk overwint altijd het hart!

Brussel heeft de overwinning van Fidesz pijn gedaan. Vanaf de eerste dag was er sprake van een “legale, maar onterechte overwinning”, en de Europese Commissie is gestart met het rechtsstatelijkheid mechanisme om Hongarije te sanctioneren. Is er in Brussel een probleem met de democratie? Denkt u niet dat deze maatregelen alleen maar tot een uiteenvallen van de EU kunnen leiden?

Ik wed dat het resultaat van de verkiezingen behoorlijk ontnuchterend was voor de eurocraten in Brussel, die blijkbaar een andere definitie van democratie hebben. Voor ons betekent ze de wil van het volk. En de Hongaarse burgers hebben duidelijk tot uiting gebracht dat zij het mislukte links niet terug willen hebben.

Het mechanisme van de rechtsstatelijkheid is slechts een politiek instrument om zich te wreken op de overwinning van de nationaal-conservatieven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: