Zelensky wanhopig om zijn Azov-nazi’s uit Azovstal te krijgen

zelensky-wanhopig-om-zijn-azov-nazi’s-uit-azovstal-te-krijgen

14-05-22 10:53:00,

De Oekraïense autoriteiten zoeken naar alle middelen om hun Azovstal-nazi’s te redden. De laatste maand van het conflict heeft de Oekraïense regering er vooral naar gestreefd de liquidatie te voorkomen van de neonazi’s van de Nationale Veiligheidstroepen die in de fabriek van Azovstal in Mariupol in de val zitten. De groep daar is militair niet meer van belang, maar het is wel een belangrijk punt op het “front” van de media. De omsingelde neonazi’s hebben een beeld geschapen van helden en martelaren, en als de autoriteiten in Kiev hen in de steek laten, zal dat de Oekraïense propaganda schaden. De Oekraïense president Zelensky vreest ook dat de buitenlandse huurlingen die naar verluidt in de centrale blijven, door Rusland gevangen genomen zullen worden, bericht Southfront.org.

In eerste instantie hadden de Oekraïense autoriteiten Rusland gedreigd de onderhandelingen te beëindigen als de Azov-militanten vernietigd zouden worden. Later, toen deze dreigementen geen effect hadden, begon Kiev voorwaarden voor te stellen voor de vrijlating van de Azovstal-nazi’s of hun ruil tegen Russische krijgsgevangenen, maar het was duidelijk dat ook dit het probleem voor Kiev niet zou oplossen. Nadat de VN de vorming van een team had aangekondigd om burgers uit de fabriek van Azovstal in Mariupol te evacueren, deed zich een mogelijkheid voor om de nazistrijders als burgers te laten vermommen en ze zo uit de omsingeling te krijgen.

Nu probeert de minister voor Re-integratie van de Niet-gecontroleerde Gebieden van Oekraïne, Iryna Veresjtsjoek, Rusland te dwingen een “routekaart” te ondertekenen, die waarschijnlijk de vermomming van nazimilitairen als burgers bij de evacuatie van Azovstal zal vergemakkelijken. De poging om een dergelijke regeling uit te voeren is een gebaar van wanhoop van Kiev. Alle burgers die de omsingelingszone verlaten, worden zorgvuldig gecontroleerd, en de nazimilitairen zullen verraden worden door allerlei signalen, zoals de geur van buskruit of blauwe plekken op hun onderarmen van geweervuur.

Intussen gaan de gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht door met het bombarderen van de Azovstal-fabriek, waar overblijfselen van het fascistische Azov-regiment zich schuilhouden.

Turkije heeft ermee ingestemd om als bemiddelaar op te treden bij de onderhandelingen tussen Moskou en Kiev over de evacuatie van militairen uit de Azovstal-fabriek in Mariupol, zei de Oekraïense vice-premier Iryna Veresjtsjoek op 13 mei. Zij zei ook dat Oekraïne het mandaat om over de evacuatie te onderhandelen aan vertegenwoordigers van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRK) en de VN had gegeven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: