Zijn zij van plan ons tot onderdanigheid uit te hongeren?

zijn-zij-van-plan-ons-tot-onderdanigheid-uit-te-hongeren?

14-05-22 06:53:00, Duizenden avocado’s gedumpt. Foto credit: Facebook/Supplied Als ze u niet te grazen nemen nemen met de prik, of de oorlog in Oekraïne, zullen ze u laten doodhongeren.

Een vuilnisstortplaats in Australië heeft zojuist een vrachtwagenladingen perfect goede avocado’s binnengekregen, die daar te midden van de torenhoge inflatie en de vermeende voedseltekorten weggegooid zijn, bericht Ethan Huff.

Volgens Jan De Lai, een plaatselijke inwoner van Atherton, gelegen in het uiterste noorden van Queensland, omvatte de weggegooide berg fruit “tonnen en tonnen en tonnen avocado’s die op de vuilnisbelt werden gedumpt.”

De enige manier om winst te maken, beweren de plaatselijke boeren, is het voedsel weg te gooien in plaats van het te proberen te verkopen, wat zij blijkbaar de laatste tijd voortdurend gedaan hebben. Dientengevolge heeft men duizenden kilo’s avocado’s laten wegrotten in plaats van ze ten minste te schenken aan behoeftige mensen.

“Twee vrachtwagens kwamen binnen en dumpten gewoon grote hopen avocado’s,” zei De Lai over wat zij meemaakte. “En ik had gemerkt dat er ook al eerder veel voedsel gedumpt was.”

Als de beweringen van de boeren waar zijn, dan lijkt het erop dat er eigenlijk een overvloed is aan bepaalde levensmiddelen, en geen tekorten zoals de regering en de media blijven beweren. Dus wat is hier nu precies aan de hand?

Als er te VEEL voedsel is, waarom dan al die inflatie?

Landbouwindustrie-analist Michael Harvey van de Rabobank verklaarde onlangs dat Australië momenteel door de hoogste jaar-op-jaarcrisis van voedselinflatie sinds 2011 hobbelt.

Men zou denken dat dit, op basis van vrije markt normen, wijst op een voedseltekort. Het lijkt er echter op dat precies het tegenovergestelde waar is, althans wat de avocadovoorraden in Australië betreft.

Harvey, die ook bestuurslid is bij Avocados Australia, beweert dat er nog steeds grote hoeveelheden avocado’s vernietigd moeten worden wegens eerdere lockdowns vanwege het Covid-19 virus, lockdowns van restaurants, en andere “verstoringen” die de markt gedecimeerd hebben.

Op de vraag waarom de boeren niet gewoon hun prijzen voor avocado’s verlagen om de vraag op te drijven, beweerde Harvey dat het voor hen niet de moeite waard is om dat te proberen vanwege alle kosten die ermee gemoeid zijn.

“De kosten om dat spul in een verpakking te stoppen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: