De echte reden achter het streven van de EU om een embargo op Russische olie in te stellen

de-echte-reden-achter-het-streven-van-de-eu-om-een-embargo-op-russische-olie-in-te-stellen

15-05-22 04:55:00,

Deze week zal de Europese Unie naar verwachting een volledig invoerverbod op Russische olie afkondigen. Hongarije, in zijn eerste echte daad van verzet, dreigt met een veto; Duitsland heeft, na enig wikken en wegen, eindelijk besloten dat het zo’n verbod kan overleven, bericht Tom Luongo.

Ervan uitgaande dat de bezwaren van Hongarije uiteindelijk overwonnen worden, lijkt dit op het eerste gezicht weer een “doelpunt in eigen goal” op energiegebied van het door voetbal geobsedeerde volk. De V.S. hebben dit verbod al uitgevaardigd.

Omdat de Europese industrie sterk afhankelijk is van Russische olie en gas, is de conventionele wijsheid dat de Commissie van de EU gewoon nukkig en incompetent is.

Zijn ze nukkig? Ja. Onbekwaam? Misschien? Maar alleen als u denkt in conventionele termen van het juiste doen voor hun volk. Wat iedere serieuze waarnemer van de EU-politiek duidelijk is, is dat zij niet geïnteresseerd zijn in wat hun volk te zeggen of te willen heeft.

Hun agenda duldt geen tegenstand, zelfs niet als dat betekent dat zij hun eigen economie moeten vernietigen om een rivaal op de knieën te krijgen.

Dit gezegd zijnde, betwijfel ik ten zeerste dat er een “kopers-embargo” op aardgas zal komen, want er is geen levensvatbaar substituut voor.

Hongarije gebruikt de noodzaak van unanieme instemming in de Europese Raad om een eventueel “gasverbod” in een nieuw pakket economische sancties te blokkeren. Er zijn ten minste drie andere landen die blij zijn dat Hongarije bereid is de toorn van Brussel te ondergaan.

Maar Russische olie verbieden, daarentegen, is iets anders.

Het is dus interessant dat Hongarije dit zou doen, aangezien zij geen olie uit Rusland importeren. {Ed. dit is fout, Hongarije importeert 65% van zijn olie via de Druzhba pijpleiding} Dit veto werd door mij voorspeld de ochtend nadat de Hongaren de anti-Viktor Orban coalitie van George Soros met een overweldigende meerderheid verwierpen en een schandelijke nederlaag toebrachten.

Hongarije daarentegen is op energiegebied onafhankelijk van Brussel, doordat het rechtstreeks met Gazprom een contract heeft gesloten voor aardgas via de Turkstream-pijpleiding die naar Servië en Hongarije gaat. Dit zou u enige context moeten geven waarom de EU probeert Servië sancties op te leggen en de toevoer van die pijpleiding af te snijden waar die het grondgebied van de EU in Bulgarije doorkruist.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: