NachDenkSeiten:ㅤThe invisible pig

nachdenkseiten:ㅤthe-invisible-pig

15-05-22 09: 45: 00,

De oudste figuratieve tekening van mensenhand die tot nu toe is gevonden toont – nee, geen mens, maar een varken. Gevonden in een grot op het Indonesische eiland Sulawesi en nieuw gedateerd op een leeftijd van ten minste 45.500 jaar. Dat is in ieder geval hoe lang mensen al met het varken omgaan. Maar pas onlangs hebben ze van het meest gegeten dier een industrie gemaakt. Twee actuele boeken handelen over wat wij van het varken hebben gemaakt nadat wij het zo’n tienduizend jaar geleden opaten en Sus scrofa, het wilde zwijn, Sus scrofa domesticus werd, het tamme varken. Het leven dat onze tamme varkens vandaag de dag moeten leiden, is echter iets wat wij hen pas de laatste tijd hebben opgelegd. Hoe dit zo is gekomen en hoe wij en de varkens hieruit kunnen komen is het onderwerp van beide boeken op zeer verschillende wijze. Leesmateriaal voor de huidige discussie over het houden van dieren en het vermijden van vlees. Door Florian Schwinn.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: