Russische functionaris: NAVO riskeert rechtstreeks conflict met Rusland en “volledige” nucleaire oorlog

russische-functionaris:-navo-riskeert-rechtstreeks-conflict-met-rusland-en-“volledige”-nucleaire-oorlog

15-05-22 11:10:00,

De voormalige Russische president Dmitri Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter is van de Russische Veiligheidsraad, waarschuwde donderdag dat de VS en de NAVO een direct conflict met Rusland en een “volwaardige” kernoorlog riskeren door wapens in Oekraïne te storten, bericht Veteranstoday.com.

“Het volpompen van Oekraïne door de NAVO-landen met wapens, het trainen van hun troepen om Westers materieel te gebruiken, het zenden van huurlingen en het houden van oefeningen door de landen van het bondgenootschap nabij onze grenzen vergroten de kans op een rechtstreeks en open conflict tussen de NAVO en Rusland in plaats van hun ” proxy oorlog,” schreef Medvedev op Telegram.

“Zo’n conflict heeft altijd het risico dat het uitloopt op een volledige kernoorlog,” voegde Medvedev eraan toe. “Dit zal voor iedereen een rampzalig scenario zijn.”

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat een rechtstreekse oorlog tussen de VS en Rusland snel nucleair zou kunnen worden, lijkt dat risico niet ingecalculeerd te zijn in het Oekraïne-beleid van de regering Biden. In de afgelopen maanden hebben de VS hun steun aan Kiev in zijn oorlog tegen Rusland aanzienlijk opgevoerd door meer militaire hulp, opleiding en een ruimere uitwisseling van inlichtingen.

President Biden heeft volgehouden dat hij geen Amerikaanse troepen naar Oekraïne zal sturen om Rusland rechtstreeks te bestrijden, maar de proxy oorlog riskeert nog steeds een reactie van Moskou uit te lokken. Ondanks de risico’s zijn sommige ultra-haviken in Washington voorstander van een rechtstreeks conflict met Rusland, waaronder Rep. Adam Kinzinger (R-IL).

Kinzinger heeft een wetsvoorstel ingediend dat president Biden oorlogsbevoegdheid zou geven als men zou vaststellen dat Moskou chemische, biologische of nucleaire wapens heeft gebruikt in Oekraïne, maar de wetgeving heeft geen enkele mede-indiener gekregen. Kinzinger is ook een voorstander van de handhaving door de VS van een vliegverbod boven Oekraïne, waarvoor Russische gevechtsvliegtuigen zouden moeten worden neergeschoten en grond-luchtraketten in Rusland zouden moeten worden gebombardeerd.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elites

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: