Russische topambtenaar: NAVO riskeert ‘regelrechte’ nucleaire oorlog

russische-topambtenaar:-navo-riskeert-‘regelrechte’-nucleaire-oorlog

15-05-22 05: 35: 00,

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad is, heeft donderdag gewaarschuwd dat de VS en de NAVO een direct conflict met Rusland en een “regelrechte” nucleaire oorlog riskeren door wapens aan Oekraïne te leveren.

Het bevoorraden van Oekraïne met wapens door NAVO-landen, het trainen van zijn troepen om Westers materieel te gebruiken, het sturen van huurlingen en het houden van oefeningen door de alliantie-landen nabij onze grenzen vergroot de kans op een direct en open conflict tussen de NAVO en Rusland in plaats van hun “proxy-oorlog”, schreef Medvedev op Telegram.

“Zo’n conflict draagt altijd het risico in zich dat het uitloopt op een volwaardige nucleaire oorlog,” voegde Medvedev eraan toe. “Dat zou een catastrofaal scenario zijn voor iedereen.”

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat een directe oorlog tussen de VS en Rusland snel zou kunnen uitmonden in een nucleaire oorlog, lijkt met dit risico geen rekening te worden gehouden in het Oekraïne-beleid van de regering-Biden.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: