Studie toont aan: Pfizer booster bescherming tegen omicron zwakt af na slechts een paar weken

studie-toont-aan:-pfizer-booster-bescherming-tegen-omicron-zwakt-af-na-slechts-een-paar-weken

15-05-22 05: 37: 00,

De tweede en derde dosis van Pfizer’s COVID-vaccin 19 bieden slechts enkele weken bescherming tegen de Omikron-variant, volgens een peer-reviewed studie die vandaag is gepubliceerd in JAMA Network Open.

“Onze studie vond een snelle daling in Omicron-specifieke neutraliserende serumantistoftiters slechts enkele weken na de tweede en derde dosis van [Pfizer-BioNTech] BNT162b2,” schreven de auteurs van de onderzoeksbrief.

De auteurs zeiden dat hun bevindingen “de invoering van extra boostervaccinaties voor risicopatiënten zouden kunnen ondersteunen als de variant leidt tot een toename van nieuwe gevallen in het hele land,” meldde Forbes.

De Deense onderzoekers bestudeerden volwassenen die tussen januari 2021 en oktober 2021 twee of drie doses BNT162b2 hadden gekregen, of die vóór februari waren besmet en daarna gevaccineerd 2021.

Zij ontdekten dat na een aanvankelijke toename van Omicron-specifieke antilichamen na de tweede Pfizer-vaccinatie, de niveaus snel daalden, van 76,2% in week 4 tot 53,3% in week 8 tot 10 en 18,9% in week 12 tot 14.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: