EZAZ.NL:ㅤOekraïne: het westen zoekt geen vrede

ezaz.nl:ㅤoekraine:-het-westen-zoekt-geen-vrede

16-05-22 04:00:00,

De inval van Rusland in Oekraïne is nu ruim 11 weken oud. Jarenlange pogingen om Rusland uit zijn tent te lokken hebben geleid tot een oorlog die velen lijken te willen, want voor vrede en onderhandelingen pleitende politici zijn in geen velden of wegen te vinden. Klaarblijkelijk dient deze door Rusland begonnen oorlog een aantal aantrekkelijke westerse doelen.

Alleen haviken nemen het woord

Oekraïne draait de gaskraan naar Europa met eenderde dicht. Rusland dreigt de electriciteitsleveranties aan Finland stop te zetten als het lid wordt van de NAVO. De VS en de EU geven miljarden aan steun en leveren steeds zwaardere wapens aan Oekraïne.

Zomaar een paar feiten die er op duiden dat de escalatie in volle gang is. En het eind lijkt nog niet in zicht. Waarom zijn er geen leiders in Europa die pleiten voor een staakt-het-vuren. Waar is de Raad van Europa (dat is geen EU) om het Oekraïense vraagstuk van meerdere volkeren in één staat in een breed Europees-Russisch perspectief bespreekbaar te maken?
Het is stil bij de regeringen van Europa. Men lijkt deze oorlog te willen, er is immers lang naar toegewerkt. De media gooien met hun eenzijdige reportages, waarvan lang niet altijd vast staat of ze correct zijn, voortdurend olie op het vuur. Een verschijnsel dat we nu ook al twee jaar kennen van media-inzet inzake Corona. Voortdurend wordt een staat van angst en paniek in stand gehouden.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: