NachDenkSeiten:ㅤHoe een onderhandelde vrede in de Oekraïne-oorlog wordt getorpedeerd

nachdenkseiten:ㅤhoe-een-onderhandelde-vrede-in-de-oekraine-oorlog-wordt-getorpedeerd

16-05-22 06: 52: 00,

Aanleiding voor deze tekst van Sevim Dagdelen over de strategiewijziging van het Westen in de Oekraïne-oorlog was een geschil tussen de auteur en de FDP-politicus Strack Zimmermann in de Phoenix Runde.

Wapens, wapens, meer en meer wapens. Het lijkt erop dat het Westen er helemaal niet meer op uit is om zo snel mogelijk een einde te maken aan de verschrikkelijke agressieoorlog van Rusland en aan het sterven in Oekraïne. In plaats van een staakt-het-vuren en een door onderhandelingen tot stand gekomen regeling, moet Rusland nu militair worden verslagen. Deze strategie is om twee redenen dwaas en onverantwoordelijk : ten eerste is het onwaarschijnlijk dat Rusland, een kernmogendheid, bereid is zich onvoorwaardelijk gewonnen te geven in een conflict dat het voert om wat het als existentiële belangen beschouwt. Met elke dag en elke verdere levering van wapens neemt derhalve het gevaar toe dat het conflict zich uitbreidt tot een derde wereldoorlog en de nucleaire vernietiging van Europa. Ten tweede is het cynisch om Oekraïne in een langdurige proxy-oorlog te willen sturen en de mensen daar op te offeren voor zijn eigen geopolitieke belangen op het slagveld.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: