EZAZ.NL:ㅤArtsen-collectief: blijf met elkaar in gesprek

ezaz.nl:ㅤartsen-collectief:-blijf-met-elkaar-in-gesprek

18-05-22 01:00:00,

Het Artsen Covid Collectief telt 3.000 artsen en medisch professionals en meer dan 20.000 bezorgde burgers. Tijdens de Coronatijd heeft het collectief balancerend tussen talrijke gevoeligheden de kritische vinger aan de pols gehouden.

In een recente nieuwsbrief spreekt het collectief de wens uit dat relaties en vriendschappen niet verder uit elkaar vallen of wellicht zelfs kunnen worden hersteld: “Met elkaar in gesprek blijven, respect hebben voor elkaar en de ander altijd als mens en gelijke blijven zien, zijn van levensbelang voor het behoud van een inclusieve en leefbare wereld.”

De mens kan snel schakelen en dat is goed voor de gezondheid, zo het collectief. Het lijkt allemaal voorbij, gaat zij verder, maar: “de kans dat we er opnieuw mee te maken krijgen, is nog niet geweken.”

Zorgen zijn er over de persvrijheid waar de nieuwsbrief een link deelt naar een artikel van RTL waarin wordt gesteld dat de persvrijheid in Nederland keldert van plaats 6 naar 28. Het bewuste artikel gaat echter niet over de media-manipulatie van de angst voor het virus en het onderdrukken, belachelijk maken of erger van kritische geluiden op het bizarre Covid-beleid, ook al kwamen die geluiden van vooraanstaande wetenschappers, medici of zelfs van Nobelprijsdragers. In het RTL-artikel louter zelfbeklag dat sommige journalisten met geweld zijn geconfronteerd. Hoe verwerpelijk ook, maar de balk in het eigen oog wordt niet gezien.

Voor andere onderwerpen verwijzen wij naar de nieuwsbrief.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: