EZAZ.NL:ㅤOliver Stone interviewde Vladimir Poetin

ezaz.nl:ㅤoliver-stone-interviewde-vladimir-poetin

18-05-22 04:00:00,

Het is nog net niet verboden, maar het scheelt niet veel. Luisteren naar ‘de man in het Kremlin’ die ons dagelijks wordt voorgesteld als het Russische kwaad. Oscar-winnaar en Hollywood-producent Oliver Stone ging nog een stap verder. In de periode 2015 tot 2017 kreeg Stone exclusieve toegang tot de Russische president. Stone wist dat hij daarmee veel Amerikanen voor het hoofd zou stoten, maar hij deed het omdat hij ervan overtuigd was dat zonder te luisteren naar de ander een hete oorlog een reëel gevaar zou worden. En hij kreeg gelijk.

Oscar®-winnend filmmaker Oliver Stone kreeg ongekende toegang tot de Russische president Vladimir Poetin tijdens meer dan een dozijn interviews in twee jaar tijd, waarbij geen onderwerp onbesproken bleef. Deze opmerkelijke vierdelige documentaireserie geeft een intiem inzicht in het persoonlijke en professionele leven van Poetin, van zijn jeugd onder het communisme, tot zijn opkomst aan de macht, zijn relaties met vier Amerikaanse presidenten, en zijn verrassende kijk op de Amerikaans-Russische betrekkingen van vandaag. De ‘annexatie’ van de Krim, de verhoudingen met Oekraïne, de relatie met Donald Trump. Het komt allemaal voorbij. “U heeft mijn vraag niet beantwoord“, zegt Stone, want ofschoon Poetin alle gelegenheid krijgt om uit te praten, wil Stone toch echt het naadje van de kous weten.

Mijn persoonlijke observaties.
Ik heb de lange zit uitgezeten. Bijna 4 uur Russisch in mijn oren, uiteraard ondertiteld. Het maakt dat Poetin in plaats van Engelse soundbites in zijn eigen taal nuance kan aanbrengen in de veelal sensitieve onderwerpen.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: