De psychologie van de hoax – Deel 3: The Wave – commonsensetv.nl

de-psychologie-van-de-hoax-–-deel-3:-the-wave-–-commonsensetv.nl

19-05-22 03:36:00, Inleiding

De coronahoax lijkt achter de rug en het naïeve volk stort zich op het schijnbaar normale leven. Driemaal geprikt en voor de zekerheid ook nog dubbel geboosterd, stort men zich op het terras, gaat op vakantie, doet dure boodschappen en koopt peperdure benzine. ‘Men’ geeft van die hoge prijzen structureel de Russen de schuld. Dat spreekt! Helaas, de Haagse gereedschapskist met alle nonsens rotzooimaatregelen staat slechts even aan de kant. Na de zomer tovert het regiem, als een derderangs goochelaar op een kinderfeestje, met veel bravoure de volgende bedreiging als een konijn uit de hoge hoed; het gemuteerde virus. Uit Wob-documenten blijkt overduidelijk dat er sprake was van een wereldwijd georkestreerde coronahoax. Hoezo zijn complotdenkers verwarde mensen?

Poetin blijkt een effectief middel tegen corona want sinds de oorlog tussen Rusland versus Oekraïne hoor je daar niemand meer over. En ja, die oorlog is voor de burgers daar een ramp. Ongeacht bij welke bevolkingsgroep je hoort. Zoals ze in Afrika zo treffend zeggen: ‘Als de olifanten vechten, is het gras altijd het slachtoffer’. Dat die oorlog een hoax is bewijst de propaganda. Het aantal keren dat misleidende berichtgeving is doorgeprikt, is niet meer te tellen. Maar ook nu, net als tijdens de coronahoax, werpt de continue indoctrinatie vanuit het regiem, gesteund door de msm, zijn vruchten af. De massa volgt kritiekloos het regiem en gelooft alles wat op tv komt: ‘Héél Kiev ligt plat. Ik heb het zelf gezien. Op het NOS-journaal en dus is het waar’. En dat alles onder het motto: ‘Wanneer een schaap béé zegt, bedoelt het ook béé’. In Westen is de bevolking overigens ook het slachtoffer wegens de honderden miljarden die hun regiems uitgeven aan wapens voor de Oekraïne en andere flankerende maatregelen. Maar het volk gelooft het heilig dat het allemaal waar is net en net als bij de coronahoax en brengt het offer met vreugde. ‘Als de domheid vorstelijk wil optreden dan vermomt zij zich als de openbare mening’, aldus schrijver, journalist en historicus Otto von Leixner. Waarvan akte.

Wat voorafging

De reeks Psychologie van de hoax, onderzoekt of er wetenschappelijke verklaringen zijn voor het gedrag van de meerderheid van de burgers onder het huidige regiem. Zijn er experimenten die uitwijzen hoe bereid mensen zijn om eigen normen en waarden los te laten en een totalitair regiem te omarmen?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: